Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Neformalno zasedanje odbora CREST in Skupne delovne skupine Sveta za raziskave in jedrska vprašanja

Neformalno zasedanje odbora CREST in Skupne delovne skupine Sveta za raziskave in jedrska vprašanja
Datum: 07.02. - 08.02.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Konkurenčnost
Vrsta dogodka: Konference in strokovna srečanja
Več:

Odbor za znanost in tehnološke raziskave (CREST) je posvetovalno telo, ki skupaj s Svetom EU in Evropsko komisijo sooblikuje raziskovalne programe Skupnosti. Zasedanja skupine CREST vodi Evropska komisija, ki jo zastopa generalni direktor GD za raziskave ali njegov namestnik.

Udeleženci sestanka iz odbora CREST in udeleženci skupne delovne skupine za raziskave in jedrska vprašanja bodo 7. februarja v Sloveniji obiskali tudi Institut »Jožef Stefan« in Znanstvenoraziskovalni center SAZU.

8. februarja bo delavnica »Družinam prijazne znanstvene kariere – k integriranemu modelu«, ki bo namenjena razpravi o vzpostavljanju primernih danosti za razvoj znanstvenih karier. Poseben poudarek bo na mladih in ženskah ter njihovih možnostih za vključevanje v raziskovalno dejavnost. Evropska komisija bo predstavila poglede in načrte za ustvarjanje ugodnih razmer za razvoj družinam prijaznih znanstvenih karier v Uniji. Sledila bo navedba ugotovitev pravkar končane študije Evropske komisije o ženskah na vodilnih položajih v znanosti v Evropi, ki jo je pripravila skupina 16 strokovnjakov. V nadaljevanju pa bodo predstavljeni zgledi dobrih praks iz Velike Britanije, Švedske in Slovenije, ki posamezniku omogočajo uspešno združevanje odlične znanstvene kariere in družinskega življenja.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/February/0207_COMPET.htmlNovo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 01.02.2008