Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Dnevi eUprave

Dnevi eUprave
© FreeFoto.com, http://www.freefoto.com/
Datum: 11.02. - 13.02.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Promet, telekomunikacije in energija
Vrsta dogodka: Konference in strokovna srečanja
Več:

Predsedujoča Svetu EU in Evropska komisija organizirata »Dneve eUprave«. Te sestavljata dva osrednja dogodka:

  • Konferenca o E-upravi z naslovom "Zavezništvo z uporabniki"; ki je organizirana v sklopu slovenskega predsedovanja EU in bo potekala 11. februarja 2008.

  • Konferenca IDABC z naslovom »Storitve e-uprave: IDABC in njeno nadaljevanje« (European eGovernment Services conference: IDABC and Beyond), ki jo pod okriljem slovenskega predsedovanja organizira Evropska komisija – IDABC (Interoperable Delivery of European eGovernment Services to public Administrations, Businesses and Citizens) in bo potekala 12.-13. februarja 2008.

Konferenca o e-upravi "Zavezništvo z uporabniki"

Konferenca o e-upravi "Zavezništvo z uporabniki" bo izpostavila prioritete Slovenskega predsedovanja na področju E-uprave - Interoperabilnost, e-sodelovanje in e-vključenost ter odpravo administrativnih ovir - ki so bistvenega pomena za boljšo javno upravo. Konferenca je namenjena oblikovalcem politik ter vrhunskim IT strokovnjakom iz institucij javnih uprav, univerz ter predstavnikov industrije, ki imajo vodilno vlogo pri razvoju e-uprave. Ime konference, "Zavezništvo z uporabniki", simbolizira napredek v odnosu med upravo ter uporabniki. Temelji na spoznanju, da zgolj usmerjenost k uporabnikom ni dovolj, saj je potrebno storitve e-uprave oblikovati skupaj, v zavezništvu z uporabniki. Na ta način lahko uporabniki in uprava dosežejo boljši stik ter prispevajo k hitrejšemu in jasnejšemu prepoznavanju medsebojnih želja. Uporabniki in uprava se tako pri ustvarjanju rešitev e-uprave nahajajo na isti strani - v zavezništvu, ki lahko ustvari boljšo e-upravo. V okviru konference bodo organizirani tudi razstavni prostori, kjer se bodo predstavili primeri dobre prakse iz EU in zmagovalni primeri dobre prakse Lizbonske ministrske konference s področja e-uprave, predstavila se bo Evropska komisija s programi E-uprava in IDABC ter ePractice.eu, predstavljene pa bodo tudi rešitve Slovenske e-uprave s strani podjetij, ki so te rešitve razvijala. Poleg tega bodo na treh delavnicah v okviru konference prikazane najnovejše rešitve slovenske e-uprave.

Konferenca IDABC »Storitve e-uprave: IDABC in njeno nadaljevanje«

IDABC je program Evropske komisije, ki podpira delovanje in povezljivost storitev e-uprave v Evropi. Pričel se je leta 2005 in je trenutno na polovici poti, zato je zdaj primeren čas za pogled nazaj, na pretekle dosežke in izkušnje ter za razmislek o vsebinah za nadaljevanje po preteku program. Večina dosežkov programa IDABC bo predstavljena 12. februarja v okviru treh sočasnih sekcij, pogovor o nadaljnjem spremljanju programa pa bo potekal 13. februarja.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/February/0211_TTE.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

»Dnevi e-uprave« v znamenju zavezništva z uporabniki in povezljivosti storitev e-uprave v Evropski uniji.

Uspešen zaključek največjega dogodka MJU v času slovenskega predsedstva.

Foto arhiv:

Dnevi eUprave.
Novo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 20.02.2008