Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Neformalno srečanje ministrov EU za ribištvo

Neformalno srečanje ministrov EU za ribištvo
Datum: 18.02.2008
Prizorišče: Bruselj
Politika EU: Kmetijstvo in ribištvo
Vrsta dogodka: Drugo
Več:

Slovenija bo v vlogi predsedujoče Svetu EU ob robu Sveta za kmetijstvo in ribištvo  organizirala neformalno srečanje ministrov za ribištvo.  Namen srečanja je izmenjava mnenj na najvišji ravni o reformi sistema nadzora v ribištvu ter oblikovanje smernic za prihodnje delo Evropske komisije. Neformalno srečanje ministrov je posebej pomembno v luči nedavnih kritik na področju uveljavljanja pravil skupne ribiške politike EU.

Evropsko računsko sodišče je decembra 2007 objavilo Posebno poročilo o sistemih nadzora, inšpekcijskih pregledov in kazni v zvezi s pravili za ohranjanje ribolovnih virov Skupnosti. V poročilu so obravnavani trije glavni elementi skupne ribiške politike EU (omejitev obsega ulova, podatki o ribištvu ter sistem inšpekcijskih pregledov in kazni). Sodišče je ugotovilo, da bi nadaljevanje sedanjega stanja na teh treh področjih imelo hude posledice tako za ribolovne vire kot za prihodnost ribiške industrije Skupnosti.

Reforma sistema nadzora v skupni ribiški politiki zato predstavlja prednostno nalogo Evropske komisije v ribištvu za leto 2008. Cilj reforme je izboljšati uveljavljanje pravil skupne ribiške politike EU, poenostaviti nadzor in spremljanje ribiških dejavnosti ter povečati uporabo orodij informacijske tehnologije pri poročanju o ribištvu.

Slovensko predsedstvo pričakuje, da bo tokratna neformalna razprava vodila do zaključkov, ki bodo Evropski komisiji pomagali pri reformi nadzorne zakonodaje v skupni ribiški politiki in s tem pripomogli k učinkovitemu izvrševanju pravil skupne ribiške politike.

Predsedujoči minister Iztok Jarc in evropski komisar Joe Borg bosta imela novinarsko konferenco po zaključku srečanja ob 14. uri v hotelu Sofitel Brussels Europe (trg Jourdan).http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/February/0218_AGRIFISH_SD.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

Ribiški ministri odločno za izboljšanje nadzora v skupni ribiški politiki.
Novo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 22.02.2008