Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Zaključni nastop ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka v Odboru Evropskega parlamenta za notranji trg in varstvo potrošnikov (IMCO)

Zaključni nastop ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka v Odboru Evropskega parlamenta za notranji trg in varstvo potrošnikov (IMCO)
Datum: 02.06.2008
Prizorišče: Bruselj
Politika EU: Zaposlovanje, socialna politika, zdravje in varstvo potrošnikov
Vrsta dogodka: Predsedstvo Sveta EU v Evropskem parlamentu
Več:

Slovenski minister za gospodarstvo Andrej Vizjak, ki vodi Svet za konkurenčnost ter Svet za promet, telekomunikacije in energijo, bo pred koncem predsedovanja Slovenije EU, kot je to običajno, poročal poslancem v dveh odborih Evropskega parlamenta o doseženem napredku na posameznih področjih.

Pred člani odbora IMCO bo nastopil v ponedeljek, 2. junija 2008. Med slovenskim predsedovanjem so bile v Odboru IMCO do zdaj rešene tri pomembnejše zadeve – predlog direktive Evropskega parlamenta in Sveta o potrošniških posojilnih pogodbah, sveženj za proizvode in carinski zakonik. Minister Vizjak se bo osredotočil predvsem na te teme, gotovo pa bo govor tudi o predlogu direktive Evropskega parlamenta in Evropskega sveta o varstvu potrošnikov v zvezi z nekaterimi vidiki časovnega zakupa, dolgoročnih počitniških proizvodov, nadaljnje prodaje in zamenjave. Na tem področju se pričakuje, da se bo kmalu končal politični trialog.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/June/0602_EPSCO_IMCO.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak v Evropskem parlametnu predstavil rezultate dela slovenskega predsedstva glede notranjega trga in varstva potrošnikov.
Novo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 06.06.2008