Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Zasedanje odbora EMPL, predstavitev dosežkov predsedovanja, ministrica Marjeta Cotman

Zasedanje odbora EMPL, predstavitev dosežkov predsedovanja, ministrica Marjeta Cotman
Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman
Datum: 24.06.2008
Prizorišče: Bruselj
Politika EU: Zaposlovanje, socialna politika, zdravje in varstvo potrošnikov
Vrsta dogodka: Predsedstvo Sveta EU v Evropskem parlamentu
Več:

Ministrica Marjeta Cotman bo ob zaključku slovenskega predsedovanja predstavila njegove dosežke na zaposlovalno-socialnem področju pred Odborom za zaposlovanje in socialne zadeve v Evropskem parlamentu.

Moto slovenskega predsedstva glede zaposlovanja in socialnih zadev je "Evropa, ki vlaga v ljudi, deluje za prihodnost". Izhajajoč iz teh usmeritev, je v okviru različnih dogodkov in dejavnosti vodilo naslednje evropske razprave: o prožni varnosti, o zaposlovanju mladih in o spopadanju z demografskimi izzivi.

Tako smo januarja v Sloveniji organizirali neformalno srečanje ministric in ministrov za zaposlovanje in socialne zadeve, na katerem smo se ukvarjali z vprašanjem, kako uveljavljati skupna načela prožne varnosti v praksi. Slovensko predsedstvo je prispevalo svoj delež tudi k evropski razpravi o zaposlovanju mladih in demografskih izzivih. Današnji mladi potrebujejo varnost in stabilnost, da lahko v celoti izkoristijo svoje zmožnosti in prispevajo k družbenemu razvoju. Osredotočili smo se na medgeneracijsko solidarnost, saj izhajamo iz tega, da je slednja prvi pogoj za trajnostni razvoj vsake družbe.

Ministrica bo seznanila odbor tudi z uspehi na zakonodajnem področju ter z doseženim političnim soglasjem glede direktiv o nekaterih vidikih organizacije delovnega časa in o delovnih pogojih za začasne delavce. 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 27.06.2008