Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Zaključni nastop državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarstvo v Odboru EP za industrijo, raziskave in energijo (ITRE)

Zaključni nastop državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarstvo v Odboru EP za industrijo, raziskave in energijo (ITRE)
Datum: 26.06.2008
Prizorišče: Bruselj
Politika EU: Konkurenčnost
Vrsta dogodka: Predsedstvo Sveta EU v Evropskem parlamentu
Več: Državni sekretar na Ministrstvu za gospdarstvo Tomaž Jeršič bo 26. junija 2008 pred koncem predsedovanja nastopil pred poslanci Odbora Evropskega parlamenta za industrijo, raziskave in energetiko. Na Odboru ITRE bo predstavil delo in napredek v energetiki, industrijski politiki, pri konkurenčnosti in telekomunikacijah med slovenskim predsedovanjem.

V energetiki bo Jeršič med drugim posebej omenil dosežen načelni dogovor o sestavinah notranjega energetskega trga, napredek pri delu z Direktivo o spodbujanju rabe energije iz obnovljivih virov v okviru podnebno-energetskega zakonodajnega svežnja ter sklepe Sveta o strateškem energetskem tehnološkem načrtu.

Omenil bo dokument o ključnih sporočilih, ki ga je Svet sprejel februarja letos, napredek pri politiki malih in srednjih podjetij, govoril bo o trajnostnem gospodarstvu ter spodbujanju evropskega uspeha na svetovnem trgu.

Državni sekretar Jeršič bo predstavil tudi napredek pri telekomunikacijah, pri čemer bo omenil zakonodajni sveženj za elektronske komunikacije, mobilne satelitske storitve in digitalno dividendo. 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 27.06.2008