Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Konferenca "Univerze in vseživljenjsko učenje"

Konferenca "Univerze in vseživljenjsko učenje"
Datum: 10.03. - 11.03.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Izobraževanje, mladina in kultura
Vrsta dogodka: Konference in strokovna srečanja
Več:

Namen konference na visoki ravni, ki jo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU organizira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, je pregledati različne koncepte vseživljenjskega učenja v visokošolskem sektorju in najti njihov skupni temelj, izmenjati dobre prakse glede organizacije in praktičnega izvajanja vseživljenjskega učenja ter opredeliti točke, kjer je vseživljenjsko učenje vključeno v ogrodje nacionalnih kvalifikacij.

Visokošolski sektor v Evropi se sooča z izzivi v obliki demografskih, strukturnih in institucionalnih sprememb, širše avtonomije na vseh področjih dejavnosti in lizbonske  strategije, namenjene vzpostavitvi vodilne vloge evropskega gospodarstva v svetu. Že nekaj časa je motivacija posameznikov za vseživljenjsko učenje gonilna sila gospodarskega razvoja, osebna rast in vedno višja usposobljenost pa temelj uspešne poklicne poti v življenju posameznika.

Visoko šolstvo se počasi, vendar vztrajno vključuje v procese vseživljenjskega učenja, pri katerem ima skupaj z drugimi regionalnimi partnerji vedno pomembnejšo vlogo. Raziskave kažejo, da se koncepti vseživljenjskega učenja v visokošolskem sektorju med seboj močno razlikujejo, kar vodi do razlik v strateških usmeritvah, praktičnih rešitvah in organizacijskih oblikah izvajanja programov vseživljenjskega učenja, pa tudi razlik v priznavanju neformalnega znanja in razvrščanju kvalifikacij v različne lestvice ali ogrodja.

Konference se bodo udeležili predstavniki držav članic EU in držav Zahodnega Balkana, predstavniki ministrstev, pristojnih za visoko šolstvo, pa tudi strokovnjaki iz visokošolskih ustanov. Na konferenci bodo sodelovali tudi predstavniki Evropske komisije ter EUCEN, EUA, ESU, ETUC in OECD.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/March/0310_EYC.html

Podrobnejše informacije:

Osnutek programa (7.3.)  129 KB.

Foto arhiv:

Konferenca "Univerze in vseživljenjsko učenje".
Novo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 10.03.2008