Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sestanek Skupine za spremljanje bolonjskega procesa

Sestanek Skupine za spremljanje bolonjskega procesa
Datum: 13.03. - 14.03.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Izobraževanje, mladina in kultura
Vrsta dogodka: Konference in strokovna srečanja
Več:

Sočasno s predsedovanjem Svetu EU Slovenija skrbi tudi za medvladni bolonjski proces za prenovo visokega šolstva, pri katerem sodeluje 46 evropskih držav, in vodi sestanke Skupine za spremljanje bolonjskega procesa in njenega odbora.

Skupina usklajuje bolonjski proces na mednarodni ravni ter po pooblastilu pristojnih ministrov pripravlja in izvaja program dela med ministrskima konferencama. V skladu z ministrskim komunikejem iz Londona sta trenutno najpomembnejši nalogi te skupine priprava ocene o uresničitvi zastavljenih ciljev deset let po podpisu Bolonjske deklaracije in hkrati priprava predloga o nadaljnjem razvoju bolonjskega procesa po letu 2010 oziroma viziji evropskega visokošolskega prostora leta 2020.

Na dnevnem redu marčnega sestanka Skupine za spremljanje bolonjskega procesa bodo sprejete nekatere pomembne odločitve, med drugim o merilih za izbiro izvajalca neodvisnega zunanjega ovrednotenja bolonjskega procesa v desetletnem obdobju, zasnovi in poteku razprav o njegovem razvoju v naslednjem desetletju ter vsebini in gostitelju izredne slavnostne ministrske konference leta 2010.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/March/0313_EYC.htmlNovo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 29.02.2008