Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sestanek Visoke posvetovalne skupine o prihodnosti evropske politike na področju notranjih zadev – Skupina Future

Sestanek Visoke posvetovalne skupine o prihodnosti evropske politike na področju notranjih zadev – Skupina Future
Datum: 31.03. - 01.04.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Sodelovanje na področju pravosodja in notranjih zadev
Vrsta dogodka: Drugo
Več:

Ministri za notranje zadeve države članic Evropske unije so februarja 2007 ustanovili Visoko posvetovalno skupino za prihodnost notranjih politik (imenovano tudi Skupina Future), ki jo sestavljajo ministri, odgovorni za notranje zadeve iz držav članic sedanje trojke predsedujočih (Nemčija, Portugalska, Slovenija), ministri iz držav članic prihodnje trojke (Francija, Češka, Švedska) in  minister iz ene izmed predstavnic treh predsedujočih v obdobju od začetka 2010 do junija 2011 (Španija, Belgija in Madžarska). Skupini trenutno sopredseduje slovenski notranji minister in predsednik Sveta EU za področje notranjih zadev Dragutin Mate.

Skupina Future je bila ustanovljena za zbiranje idej za pripravo osnutka prihodnje evropske politike po letu 2010, tj. po izteku Haaškega programa. Na rednih srečanjih Skupine notranji ministri ter predstavniki Evropske komisije in Generalnega sekretariata Sveta EU razpravljajo o različnih vidikih politike na področju notranjih zadev in možnih usmeritvah v prihodnosti.

Na decembrskem sestanku je bil sprejet dogovor, da bo naslednje srečanje v Republiki Sloveniji, in sicer od 31. marca do 1. aprila 2008. Teme tega srečanja bodo prihodnja ureditev azila na ravni EU, integracija in prihodnje policijsko sodelovanje. Poleg ministrov držav članic Skupine bo na srečanju sodeloval tudi avstrijski zvezni minister za notranje zadeve Günther Platter, ki bo predstavil prispevek na temo integracije.

Na podlagi razprav bo pripravljeno poročilo, ki bo vir idej Evropski komisiji ob pripravi predloga za prihodnje politike na področju notranjih zadev. O tem poročilu bodo ministri razpravljali na drugem zasedanju Skupine Future, ki bo junija 2008. 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 04.04.2008