Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Evropski patentni forum in Evropski izumitelj leta 2008

Evropski patentni forum in Evropski izumitelj leta 2008
Datum: 06.05. - 07.05.2008
Prizorišče: Ljubljana
Politika EU: Konkurenčnost
Vrsta dogodka: Drugo
Več: Dvodnevni forum o podnebnih spremembah kot izzivu za intelektualno lastnino bo zbral ugledne znanstvenike, gospodarstvenike in politike z vsega sveta, na slavnosti prireditvi pa bodo nagrajeni izumitelji, ki jim je Evropski patentni urad podelil najbolj odmevne patente. Dogodek organizirata Evropska komisija in Evropski patentni urad, tokrat v sodelovanju z Vlado Republike Slovenije in Uradom RS za intelektualno lastnino.

Evropski patentni forum

Evropska komisija in Evropski patentni urad v sodelovanju z Vlado Republike Slovenije in Uradom RS za intelektualno lastnino organizirata v Ljubljani prvo mednarodno konferenco na temo podnebnih tehnologij in patentnih strategij z nazivom »Izumiti čistejšo prihodnost: podnebne spremembe in priložnost za intelektualno lastnino«. Prestižni dogodek z vrhunskimi govorci in gosti bo skušal dati odgovore na vprašanje, kakšno podporo lahko nudi intelektualna lastnina inovacijam s področja okolja in klimatskih sprememb.

Osrednji govorci bodo Jeremy Rifkin, predsednik ameriške Fundacije za gospodarska gibanja, ki bo nakazal prihodnost sveta z vidika klimatskih sprememb, Günter Verheugen, podpredsednik Evropske komisije, ki bo predstavil evropsko perspektivo te teme, Alison Brimelow, predsednica Evropskega patentnega urada, mag. Andrej Vizjak, minister za gospodarstvo, dr. Biserka Strel, direktorica Urada RS za intelektualno lastnino, in Ivo de Boer, izvršilni sekretar konvencije OZN o klimatskih spremembah in predsedujoči lanskega decembrskega zasedanja na Baliju. Foruma se bo udeležilo okoli 350 strokovnjakov s področja intelektualne lastnine, raziskovalcev, predstavnikov vlad in nacionalnih patentnih uradov z vsega sveta.

Evropski izumitelj leta 2008

Na slavnosti prireditvi 6. maja bodo nagrajeni izumitelji, ki jim je Evropski patentni urad podelil najbolj odmevne patente v naslednjih štirih kategorijah: industrija, mala in srednja podjetja/raziskovalna dejavnost, neevropske države in življenjsko delo. Nagrade bodo podelili dr. Danilo Türk, Günter Verheugen in Alison Brimelow.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/May/0506_COMPET_SD.htmlNovo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 11.04.2008