Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Plenarno zasedanje EP - Nastop predstavnika Sveta pred EP

Plenarno zasedanje EP - Nastop predstavnika Sveta pred EP
Datum: 20.05. - 21.05.2008
Prizorišče: Strasbourg
Politika EU: Splošne zadeve in zunanji odnosi
Vrsta dogodka: Predsedstvo Sveta EU v Evropskem parlamentu
Več:

Ob robu majskega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta se bo predsednik Vlade RS in predsednik Evropskega sveta Janez Janša udeležil slovesnosti ob razglasitvi evropskega dneva pomorstva.

V skladu z osnutkom dnevnega reda tokratnega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu bo državni sekretar za evropske zadeve Janez Lenarčič v torek, 20. maja 2008, popoldne, podal odgovor Sveta na ustno vprašanje o sleparskih podjetjih, ki ponujajo imeniške storitve. V nadaljevanju zasedanja bo minister za promet mag. Radovan Žerjav sodeloval v razpravi o zakonodajnem paketu s področja cestnega prometa.

V sredo, 21. maja 2008, dopoldne bo minister za okolje Janez Podobnik sodeloval v razpravi o znanstvenih dejstvih o podnebnih spremembah, državni sekretar Janez Lenarčič pa v razpravi o napredku Turčije. V popoldanskem delu zasedanja bo državni sekretar Janez Lenarčič podal izjavi Sveta o razmerah v Burmi/Majnmaru in o razmerah na Kitajskem po nedavnem potresu ter odgovoril na vprašanje Svetu o sporazumu o svetovni prepovedi orožja, ki vsebuje uran. V sklepnem delu sredinega popoldanskega zasedanja pa bo odgovarjal na vprašanja poslancev za ustni odgovor.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/May/0520_GAERC_EP.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

Premier Janez Janša: Blaginja Evropske unije je močno povezana z morjem.

Radovan Žerjav: Slovensko predsedstvo si prizadeva prispevati k utrditvi in zaokroženju enotnega trga na področju cestnega prometa.

Minister Podobnik v Evropskem parlamentu o znanstvenih dognanjih o podnebnih spremembah.

Foto arhiv:

Plenarno zasedanje EP - Nastop predstavnikov Sveta pred EP.

Slovesnost ob podpisu deklaracije o razglasitvi Evropskega dneva pomorstva.

Govori, intervjuji:

Odgovor državnega sekretarja Janeza Lenarčiča v imenu Sveta EU na ustno vprašanje o sleparskih podjetjih, ki ponujajo imeniške storitve.

Govor ministra mag. Radovana Žerjava na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta.

Plenarno zasedanje EP - uvodni nagovor ministra za okolje in prostor Slovenije Janeza Podobnika: Znanstveni dokazi o podnebnih spremembah: ugotovitve in priporočila, ki bodo podlaga za sprejemanje odločitev (Florenzevo vmesno poročilo).

Plenarno zasedanje Evropskega parlamenta - Izjava državnega sekretarja Janeza Lenarčiča v imenu Sveta EU: naravna nesreča na Kitajskem.

Plenarno zasedanje Evropskega parlamenta - Izjava državnega sekretarja Janeza Lenarčiča v imenu Sveta EU o razmerah v Burmi/Mjanmaru.

Odgovor državnega sekretarja Janeza Lenarčiča v imenu Sveta EU na ustno vprašanje z razpravo: Sporazum o svetovni prepovedi orožja, ki vsebuje uran.

Plenarno zasedanje Evropskega parlamenta - izjava državnega sekretarja Janeza Lenarčiča v imenu Sveta EU o napredku Turčije.
Novo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 23.05.2008