Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Srečanje vodij uradov SIRENE

Srečanje vodij uradov SIRENE
Datum: 20.05. - 22.05.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Sodelovanje na področju pravosodja in notranjih zadev
Vrsta dogodka: Konference in strokovna srečanja
Več:

Organizacija srečanja vodij nacionalnih uradov SIRENE je obveza vsake države, ki predseduje EU. Na letošnjem srečanju, ki bo potekalo v času od 20. do 22. maja 2008 na Brdu, bodo sodelovali vodje nacionalnih uradov SIRENE vseh držav članic EU, Islandije, Norveške, Švice in Liechtensteina, predstavnik Generalnega Sekretariata Sveta EU, predstavnik Evropske komisije in predstavnik Stalnega predstavništva Slovenije v Bruslju.

Na  srečanju  se  bo  razpravljalo predvsem  o delovanju  Schnegenskega informacijskega sistema. Poudarek bo na delovanju omenjenega  sistema  v državah članicah, predvsem v devetih novih državah, ki so se 1. septembra 2007 vključile v sistem, poleg Slovenije še Poljska, Češka, Slovaška, Malta, Litva, Latvija, Madžarska ter Estonija. V razpravi bo ocenjeno delovanje sistema ter težave s katerimi se srečujejo vse države, vključene v SIS.

Poleg tega bo razprava potekala še o usposabljanju operaterjev uradov SIRENE, saj je prav visoka usposobljenost operaterjev pomembna za učinkovitost Schengenskega informacijskega sistema. Omenjena vsebina je tudi ena izmed prioritet slovenskega predsedstva.

Na srečanju pa bodo vodje uradov SIRENE obravnavali tudi Schengenski informacijski sistem druge generacije SIS II, ki naj bi po zadnjih predvidevanjih zaživel leta 2009. Sistem bo poleg že uveljavljenih uvedel še nove funkcionalnosti sistema (povezovanje razpisov, pripenjanje evropskega naloga za prijetje in predajo, biometrične podatke, nove kategorije predmetov).http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/May/0520_JHA.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

Na Brdu pri Kranju se bodo sestali vodje nacionalnih uradov SIRENE - napoved.

Vodje nacionalnih uradov SIRENE so se sestali na Brdu pri Kranju.
Novo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 22.05.2008