Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Akreditacije

Na tej strani najdete informacije o postopku akreditiranja za nekatere izbrane dogodke med slovenskim predsedovanjem Svetu EU. Za vse dogodke se je treba predhodno akreditirati.

Na voljo sta naslednji storitvi:

 

Kratka navodila za predstavnike medijev

 

Akreditacijske priponkeAkreditacija za dogodke v Sloveniji

Za udeležbo na dogodkih v času slovenskega predsedovanja potrebujete novinarsko akreditacijo.

Za akreditacijo se prijavite prek spleta najpozneje 14 dni pred določenim dogodkom. Da bi se izognili tiskanju nepotrebnih priponk, vam bomo sedem dni pred vsakim izbranim dogodkom poslali potrditev po elektronski pošti. S klikom na prejeto sporočilo boste potrdili udeležbo. Srečanja, za katera se boste odločili, boste lahko kadar koli spremenili in posodobili, svoje vloge pa dopolnili s klikom na »Akreditacija za dogodke v Sloveniji« in vnosom svojega uporabniškega imena in gesla. Tam boste lahko spremljali tudi podrobna navodila za registracijo.

Centralizirani sistem predstavnikom medijev omogoča, da se lahko hkrati akreditirate za več dogodkov med slovenskim predsedovanjem. To storite tako, da izpolnite en sam obrazec in iz menija, ki je na voljo v vlogi za akreditacijo, izberete dogodke, ki se jih želite udeležiti.

Priponke

Za vsak dogodek bomo pripravili svojo priponko. Od predstavnikov medijev pričakujemo, da boste priponke za akreditacijo dvignili na pultu za akreditacijo medijev ob vhodu v Kongresni center Brdo (oziroma na prizorišču dogodka, če je ta organiziran drugje).

Ob dvigu boste morali predložiti veljavno novinarsko izkaznico ali pismo svojega urednika in osebni dokument (potni list ali drug uradni dokument s fotografijo).

Brez veljavne priponke ne boste mogli vstopiti v novinarsko središče niti se udeležiti dogodkov za predstavnike medijev. Priponko morate nositi tako, da bo ves čas vidna, poleg tega pa morate biti pripravljeni tudi na to, da boste na zahtevo pokazali osebni dokument. Če bi priponko izgubili, vas prosimo, da o tem nemudoma obvestite osebje na pultu za akreditacijo medijev.

Akreditacija na prizorišču dogodkov

Akreditacijo lahko pridobite tudi na prizorišču dogodka, vendar je to pogosto zamudno. Potrebovali boste veljavno novinarsko izkaznico ali pismo svojega urednika in osebni dokument (potni list ali drug uradni dokument s fotografijo).

Peter Bajec Nazaj na vrh

Kontakt

Za kakršna koli vprašanja v zvezi z akreditiranjem predstavnikov medijev vam je na voljo:

Peter Bajec

Peter Bajec
Urad vlade za komuniciranje
Telefon: +386 1 478 26 98
Mobilni telefon: +386 31 676 054
E-pošta: accreditation.eu2008@gov.si

 

 

 

 

 

 

Vizumi in Schengen

Zahteve glede vizumov morajo biti izpolnjene pred prihodom v Republiko Slovenijo. Za pravočasen prihod vam svetujemo, da za vizum zaprosite čim prej.

Opozarjamo, da morajo predstavniki medijev iz držav, ki potrebujejo vizum, zanj zaprositi pri diplomatskem ali konzularnem predstavništvu Slovenije oziroma diplomatskem ali konzularnem predstavništvu države članice schengenskega sporazuma, ki zastopa Slovenijo in ki lahko podeli vizum, če Slovenija v državi prosilčevega prebivališča nima predstavništva.

Druge podrobnosti in seznam držav, za katere je potreben vizum, najdete na spletnem mestu Ministrstva za zunanje zadeve RS zunanja povezava.

 

Akreditacija za srečanja Evropskega sveta in formalna srečanja Sveta EU v Bruslju/Luksemburgu

Akreditacijo za srečanja Evropskega sveta lahko dobite pri Generalnem sekretariatu Sveta EU. Več informacij o tem lahko najdete tukaj zunanja povezava.

OPOMBA: Za spremljanje dogodkov za medije ob robu formalnih srečanj Sveta EU v Bruslju in Luksemburgu predložite samo veljavno novinarsko izkaznico.

Kontakt

Generalni sekretariat Sveta EU
Tiskovni urad
Rue de la Loi, 175
B-1048 Brussels
Telefon: +32 (0)2 281 63 19
Faks: +32 (0)2 281 80 26
E-pošta: press.office@consilium.europa.eu
Splet: www.consilium.europa.eu zunanja povezava

Nazaj na vrh

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 02.01.2008