Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Uradna RTV

RTV Slovenija, uradna radijska in televizijska hiša slovenskega predsedovanja Svetu EU, bo vsem zainteresiranim radijskim in televizijskim postajam brezplačno posredovala avdio-vizualne vsebine o neformalnih ministrskih srečanjih, srečanjih z ustanovami EU in s tretjimi državami ter nekaterih konferencah v Sloveniji.

RTV Slovenija na svojih spletnih straneh zunanja povezava ponuja tudi zvočne in slikovne posnetke sestankov in aktivnosti predsedujočega v Sloveniji (sestanki na Brdu ipd.) in posnetke sestankov, ki jim predsedujejo ministri slovenske vlade v tujini, vključno z morebitnimi izjavami. Video- in avdio-posnetki so kakovosti broadcast/news, pospremljeni pa so s popisi kadrov (dope sheeti). Vsi zainteresirani (uredništva radijskih, TV programov in agencije) lahko  dostopajo do njih neposredno prek naslednjih naslovov: http://193.77.198.99 in ftp://193.77.198.99. Za to potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ju dobite s prijavo pri ge. Mateji Malnar (mateja.malnar@gov.si). Uporaba gradiv je brezplačna, avtorske pravice so pokrite za uporabo med 1. januarjem in 1. avgustom 2008, po tem datumu pa postanejo last Urada Vlade RS za komuniciranje.

RTV Slovenija bo nudila tudi tehnično podporo in po potrebi skrbela za rezervacije radijskih in televizijskih kabin ob posameznih dogodkih. Vse kabine bodo opremljene v skladu s standardi slovenskega predsedstva in bodo na voljo brezplačno.

Standardna oprema televizijske kabine vključuje dostopno točko LAN, digitalni telefon, zaslon CCTV, električno vtičnico (220 V),  mizi in štiri stole. Standardna oprema radijske kabine vključuje po eno dostopno točko ISDN in LAN, digitalni telefon, zaslon CCTV, električno vtičnico (220 V), mizo in dva stola.

Uradna radijska in televizijska hiša lahko zagotovi dodatne storitve (na primer sprejemanje pool signala), stroške pa v tem primeru nosi naročnik.

Uradna radijska in televizijska hiša bo po potrebi poskrbela za parkirišča za reportažne avtomobile na vsakem prizorišču.

Pri nekaterih dogodkih bo sodelovala tudi Evropska zveza radijskih in televizijskih postaj (EBU) in z RTV Slovenija televizijske vsebine posredovala drugim postajam, radijske vsebine pa bodo domena RTV Slovenija.

 

Predstavnika uradne radijske in televizijske hiše:

Marko Petretič

RTV SLOVENIJA – TELEVIZIJA

Marko Petretič
Mobilni telefon: +386 41 697 295
E-pošta: marko.petretic@rtvslo.si

Igor Otavnik

RTV SLOVENIJA –RADIO

Igor Otavnik
Mobilni telefon: +386 41 613 468
E-pošta: igor.otavnik@rtvslo.si

 

Predstavnica Evropske zveze radijskih in televizijskih postaj:

Francesca Scott

EVROPSKA ZVEZA RADIJSKIH IN TELEVIZIJSKIH POSTAJ

Francesca Scott
Producentka evrovizijskih novic
Evrovizijski izdelki in storitve
Telefon: +41 22 717 2840
Mobilni telefon: +41 79 774 8988
Faks: +41 22 747 4980
E-pošta: bookings@eurovision.net

Nazaj na vrh

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 02.01.2008