Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

RSS / Podcast

RSS

Kaj je RSS?

RSS je kratica za Really Simple Syndication oziroma "resnično preprosto objavljanje". Je tehnologija na podlagi XML-ja za posredovanje informacij v strojno berljivi obliki. RSS vam omogoča, da se lahko naročite samo na določena besedila spletnih strani ali multimedijske dokumente. Naročeni material se preko RSS samodejno naloži v programske odjemalce ali na spletne strani, naročnik pa tako samodejno in udobno prejme najnovejše informacije.

Za naročilo na RSS vire potrebujete RSS odjemalec - veliko jih je brezplačno na voljo na spletu.

Odjemalec prikaže naslov ali prvih nekaj vrstic članka, poslana spremljajoča povezava pa naročniku omogoča, da v odjemalcu ali spletnemu brskalniku odpre cel članek.

racunalnik najdi.siKateri viri RSS so na voljo?

Na spletnem mestu www.eu2008.si so na izbiro trije viri RSS:

 

Podcast

Kaj je podcast?

Podcast je tehnologija, s pomočjo katere se digitalne avdio ali video datoteke samodejno naložijo na vaš računalnik takoj, ko so objavljene na spletu. Kot pri RSS virih se lahko uporabniki na samodejno prejemanje teh informacij naročijo.

Kako se lahko naročim na podcaste?

Da bi podcaste lahko gledali ali poslušali, potrebujete programski odjemalec oziroma "podcatcher" (npr. iTunes ali Juice). Na podcaste se lahko naročite tudi preko RSS odjemalca, če le-ta podcaste podpira.

Katere podcaste ponuja navedeno spletno mesto?

 

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 02.01.2008