Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Neformalno srečanje ministrov za ekonomske in finančne zadeve (ECOFIN)

Neformalno srečanje ministrov za ekonomske in finančne zadeve (ECOFIN)
Datum: 04.04. - 05.04.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Ekonomske in finančne zadeve
Vrsta dogodka: Neformalno ministrsko srečanje
Več: Neformalni ECOFIN v času slovenskega predsedovanja bo potekal 4. in 5. aprila 2008 na Brdu. Kakor je v navadi, se bodo ministrom za finance na zasedanju pridružili tudi guvernerji centralnih bank. Poleg običajnih tem, kakor so gospodarski in finančni položaj v EU ter priprave na spomladansko zasedanje Svetovne banke in Mednarodnega denarnega sklada, se bodo ministri in guvernerji posvetili predvsem dvema temama: 1. finančna stabilnost v EU: neformalni ECOFIN bo namenjen nadzoru v finančnem sektorju in mehanizmom za upravljanje s krizami ter analizi trenutnega dogajanja na mednarodnih trgih kapitala. Ministri in guvernerji bodo predvidoma podpisali dopolnitev sporazuma iz leta 2005 , ki bo vsebovala splošna načela, praktične smernice za reševanje kriz in analitični okvir za pripravo odzivov; 2. kakovost javnih financ: ministri in guvernerji bodo obravnavali predvsem učinkovitost javnih izdatkov za socialne transfere.


http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/April/0404_ECOFIN.html

Podrobnejše informacije:

Informacija za medije  181 KB.

Osnutek medijskega programa (29.3.)  35 KB.

Organiziran prevoz za novinarje (NOVO - 3.4.)  119 KB.

Kdo je kdo (v angleščini)  1.7 MB.

Sporočila za javnost:

Napoved dogodka: Neformalno zasedanje ekonomskih in finančnih ministrov, Brdo pri Kranju, 4. in 5. aprila 2008.

Memorandum o soglasju glede sodelovanja med finančnimi nadzornimi organi, centralnimi bankami in ministrstvi za finance Evropske unije glede čezmejne finančne stabilnosti.

Slovensko predsedstvo o nadzoru in kriznem upravljanju.

Izjave ministrov in guvernerjev o trenutnih pretresih na mednarodnih finančnih trgih in ustreznih odzivih nanje.

Kvaliteta javnih financ: izboljšanje učinkovitosti izdatkov za socialne trasfere v EU.

Priprave na spomladansko zasedanje Mednarodnega denarnega sklada.

Infrastruktura finančnih trgov v EU.

Avdio arhiv:

Novinarska konferenca evroskupine: predsednik evroskupine Jean-Claude Juncker, predsednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet in komisar za ekonomske in finančne zadeve Joaquín Almunia

Novinarska konferenca predsedstva: slovenski minister za finance Andrej Bajuk, predsednik ECB Jean-Claude Trichet, komisar za ekonomske in finančne zadeve Joaquín Almunia in komisar za notranji trg in storitve Charlie McCreevy

Novinarska konferenca predsedstva: slovenski minister za finance Andrej Bajuk, predsednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet in komisar za ekonomske in finančne zadeve Joaquín Almunia

Foto arhiv:

Neformalno srečanje ministrov za ekonomske in finančne zadeve (ECOFIN) - 1. dan (Delovno kosilo, skupinsko fotografiranje, novinarska konferenca in slovesna večerja ministrov in guvernerjev).

Neformalno srečanje ministrov za ekonomske in finančne zadeve (ECOFIN) - 1. dan (Prihodi, zasedanje in skupinsko fotografiranje ministrov Evroskupine).

Neformalno srečanje ministrov za ekonomske in finančne zadeve (ECOFIN) - 2. dan.

Video arhiv:

Novinarska konferenca evroskupine: predsednik evroskupine Jean-Claude Juncker, predsednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet in komisar za ekonomske in finančne zadeve Joaquín Almunia.

Novinarska konferenca predsedstva: slovenski minister za finance Andrej Bajuk, predsednik ECB Jean-Claude Trichet, komisar za ekonomske in finančne zadeve Joaquín Almunia in komisar za notranji trg in storitve Charlie McCreevy.

Novinarska konferenca predsedstva: slovenski minister za finance Andrej Bajuk, predsednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet in komisar za ekonomske in finančne zadeve Joaquín Almunia.
Novo iskanje
.
  
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 26.05.2008