Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Neformalno srečanje ministrov za obrambo EU

Neformalno srečanje ministrov za obrambo EU
Datum: 21.02. - 22.02.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Splošne zadeve in zunanji odnosi
Vrsta dogodka: Neformalno ministrsko srečanje
Več:

Na zasedanju bodo ministri za obrambo obravnavali operacije kriznega upravljanja, ki jih v okviru evropske varnostne in obrambne politike trenutno izvaja Evropska unija. Največji poudarek bo na operaciji EUFOR Althea v Bosni in Hercegovini ter novi vojaški premostitveni operaciji EU v Čadu in Srednjeafriški republiki.

V nadaljevanju neformalnega srečanja bo govor tudi o doseženem napredku pri razvoju vojaških zmogljivosti EU ter o potrebnem nadaljnjem ukrepanju za dosego ciljev, zapisanih v glavnem cilju 2010. Ministri bodo razpravljali tudi o vprašanjih, povezanih z delom Evropske obrambne agencije, za konec pa bodo govorili tudi o strateškem partnerstvu EU z drugimi organizacijami (OZN, Natom, Afriško unijo).

Na srečanju bodo poleg ministrov za obrambo držav članic EU sodelovali tudi predstavniki Sekretariata Sveta EU, Vojaškega štaba EU, OZN in Nata

Čeprav je to neformalno srečanje, bo pomembno prispevalo k nadaljnji krepitvi in razvoju evropske varnostne in obrambne politike, pripomoglo k usklajevanju mnenj in stališč držav članic EU ter medsebojnemu sodelovanju z najpomembnejšimi dejavniki v Evropi in zunaj nje. 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 26.05.2008