Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Trojka EU – Republika Južna Afrika

Trojka EU – Republika Južna Afrika
Datum: 03.06.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Splošne zadeve in zunanji odnosi
Vrsta dogodka: Srečanja s tretjimi državami
Več:

Na Brdu pri Kranju bo v torek, 3. junija 2008, potekala ministrska trojka EU-Južna Afrika, ki jo bo na strani EU vodil  predsednik Sveta EU za splošne zadeve in zunanje odnose, minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel, na južnoafriški strani pa ministrica za zunanje zadeve Republike Južne Afrike dr. Nkosazana Clarice Dlamini-Zuma. S strani Evropske komisije se bo ministrske trojke udeležil Louis Michel, evropski komisar za razvoj in humanitarno pomoč.

Partnerstvo med EU in Republiko južno Afriko poteka na podlagi Sporazuma o trgovini, razvoju in sodelovanju (TDCA) med Evropsko skupnostjo in njenimi državami članicami ter Republiko južno Afriko, ki je stopil v veljavo 1. maja 2004. Maja 2006 pa sta EU in Republika južna Afrika sklenili Strateško partnerstvo, s katerim obe strani želita dolgoročno okrepiti politične in druge odnose.

Dnevni red ministrske trojke obsega teme, ki se nanašajo na odnose med Republiko južno Afriko in EU (izvajanje Strateškega partnerstva, regionalna integracija in politične razmere v Republiki Južni Afriki); razmere v regiji (uresničevanje Skupne strategije Afrika-EU ter razmere na območju Velikih jezer, v Sudanu, Čadu, Zimbabveju, Keniji, Somaliji in na Komorih) ter aktualna mednarodna vprašanja (bližnjevzhodni mirovni proces, Zahodni Balkan, odnosi med EU-Kitajska-Afrika, ESDP, pogajanja v okviru STO).



http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/June/0603_EUtroika_SA.html

Podrobnejše informacije:

Informacija za medije (29.5.)  94 KB.

Sporočila za javnost:

Minister dr. Rupel vodil trojko EU-Južna Afrika.

Avdio arhiv:

Novinarska konferenca: slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel in južnoafriška ministrica za zunanje zadeve Nkosazana Clarice Dlamini Zuma

Foto arhiv:

Trojka EU – Republika Južna Afrika.

Video arhiv:

Novinarska konferenca: slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel in južnoafriška ministrica za zunanje zadeve Nkosazana Clarice Dlamini Zuma in evropski komisar za razvoj.




Novo iskanje
.
  
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 06.06.2008