Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Trojka EU – Kanada

Trojka EU – Kanada
Datum: 05.03.2008
Prizorišče: Bruselj
Politika EU: Splošne zadeve in zunanji odnosi
Vrsta dogodka: Srečanja s tretjimi državami
Več:

Ministrska trojka EU-Kanada je redna oblika dialoga med EU in Kanado. Na strani EU se je udeležujejo zunanji minister predsedujoče države, komisar za zunanje odnose EU in visoki predstavnik za skupno zunanjo in varnostno politiko. Kanado zastopa kanadski zunanji minister. Po dogovoru iz leta 2006 poteka na leto le ena ministrska trojka.

Letošnja ministrska trojka bo potekala med slovenskim predsedovanjem Svetu EU, in sicer v Bruslju. EU bodo predstavljali predsedujoči Svetu EU za splošne zadeve in zunanje odnose slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel, komisarka za zunanje odnose Benita Ferrero-Waldner ter visoki predstavnik za skupno zunanjo in varnostno politiko Javier Solana. Kanado bo zastopal zunanji minister Maxime Bernier.

Teme pogovorov bodo Kosovo in Zahodni Balkan, Afganistan in Pakistan, Latinska Amerika, Iran, mirovni proces na Bližnjem vzhodu, Afrika (predvsem Sudan, Čad in Kenija) ter pregled uresničenih dogovorov z zadnjega vrha EU-Kanada, ki je potekal  4. junija 2007 v Berlinu.

Kanada je ena od najstarejših in najtesnejših partneric EU. Gospodarsko partnerstvo, začeto že v 50. letih prejšnjega stoletja, se je razvilo v tesno strateško zavezništvo. EU in Kanada sodelujta na številnih področjih, tudi v Afganistanu, zlasti pa je med njima razvit učinkovit multilateralizem.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/March/0305_EU_TROJKA_KANADA.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

Trojka EU s Kanado predvsem o Zahodnem Balkanu in položaju v Afganistanu.

Foto arhiv:

Trojka EU – Kanada.
Novo iskanje
.
  
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 07.03.2008