Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Neformalno srečanje ministrov EU, odgovornih za šport

Neformalno srečanje ministrov EU, odgovornih za šport
Datum: 16.03. - 17.03.2008
Prizorišče: Brdo
Politika EU: Izobraževanje, mladina in kultura
Vrsta dogodka: Neformalno ministrsko srečanje
Več:

Prvi dan srečanja ministrov, tj. v nedeljo, 16. marca 2008, je v celoti namenjen športnim dejavnostim. Ministri in drugi člani delegacij, predstavniki EU ter predstavniki nacionalnih olimpijskih komitejev, MOK in EOK bodo spremljali zadnji tekmovalni dan finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v sezoni 2007/08 v Planici v Sloveniji.

Namen srečanja ministrov v ponedeljek, 17. marca 2008, je v prvi vrsti pospešiti pripravo prednostnih nalog za ukrepanje skladno z belo knjigo o športu in akcijskim načrtom Pierre de Coubertin, o katerih so generalni direktorji EU razpravljali in se o njih dogovorili na sestanku v Sloveniji 4. in 5. februarja 2008. Neposreden prispevek ministrov glede prednostih nalog, določenih na srečanju v Ljubljani, ki jih je treba obravnavati na ravni EU, bo bistven za uspešnost te pomembne politične pobude.

S tega stališča se je slovensko predsedstvo odločilo, da povabi tudi predsednike nacionalnih olimpijskih komitejev 27 držav članic in držav jugovzhodnega evropskega območja (nekdanja Jugoslavija), da se udeležijo razprave o načelih sodelovanja in dialoga v športu med organi oblasti in civilno družbo.  Cilj je oblikovati sklepe politike, ki jo podpirajo ministri EU. 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 26.05.2008