Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Trojka EU – Turčija

Trojka EU – Turčija
Datum: 06.05.2008
Prizorišče: Turčija
Politika EU: Splošne zadeve in zunanji odnosi
Vrsta dogodka: Srečanja s tretjimi državami
Več:

Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije in predsednik Sveta za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrij Rupel bo imel pred ministrsko trojko EU-Turčija v Ankari v ponedeljek, 5. maja, slovensko-turške konzultacije s turškim ministrom za zunanje zadeve Alijem Babacanom. Ob tej priložnosti ga bosta sprejela tudi predsednik Republike Turčije Abdullah Gül in predsednik turškega parlamenta Köksal Toptan.

Tema dvostranskih konzultacij bo nadaljnji razvoj sodelovanja med državama, tako na političnem kot gospodarskem področju, in izmenjava mnenj o regionalnih vprašanjih.  Po obisku PV Janeza Janše z gospodarsko delegacijo v Turčiji 20. in 21. novembra lansko leto  ter obisku turške parlamentarne delegacije pod vodstvom Köksala Toptana, predsednika turškega parlamenta, letos v Sloveniji, bo srečanje prispevalo k nadaljnji poglobitvi sodelovanja z državo kandidatko za članstvo v EU.

V času slovenskega predsedovanja Svetu EU je bil v odnosih Turčija - EU dosežen političen dogovor o reviziji pristopnega partnerstva s Turčijo, ki ga je potrdil februarski GAERC. Predvidena sta še pristopna konferenca ter pridružitveni svet s Turčijo.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/May/0506_EUTrojka_Turcija.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

Minister dr. Rupel v Ankari vodil srečanje trojke EU s Turčijo.
Novo iskanje
.
  
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 09.05.2008