Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

01.04.2008

Konferenca o politikah na področju alkohola – usposabljanje za izvajanje - napoved dogodka

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič se bo 3. aprila v Barceloni udeležila 3. evropske konference o alkoholni politiki z naslovom "Konferenca o politikah na področju alkohola – usposabljanje za izvajanje", ki jo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije pripravlja Ministrstvo za zdravje RS v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje Vlade Katalonije.

Konferenca predstavlja del projekta s področja alkohola "Building Capacity" (Izgrajevanje zmogljivosti), ki ga vodi Slovenija in ga delno sofinancira Evropska komisija. Projekt združuje 41 partnerskih organizacij in temelji na Strategiji EU za podporo državam članicam pri zmanjševanju škode zaradi uživanja alkohola. Namen projekta je zmanjšati neenakosti med državami članicami in doseči cilje lizbonske strategije v smislu zmanjševanja socialne izključenosti zaradi škodljive rabe alkohola ter poudarjanja pomembne vloge alkoholne politike za sposobnejšo in gospodarsko produktivnejšo Evropo.

S konferenco želi Slovenija aktivno prispevati k izboljšanju sposobnosti na ravni držav, regij in lokalnih skupnosti za učinkovito izvajanje programov in politik na področju preprečevanja škode zaradi alkohola.

Glavna tema konference bo krepitev sposobnosti in veščin na področju alkoholne politike in programov na evropski, državni, regionalni in občinski ravni za vlaganje v zdravje evropskih državljanov. Del konference bo namenjen seji o učinkoviti alkoholne politike na ravni EU, na njej bodo podrobneje opredeljeni projekti, ki trenutno potekajo na področju alkohola in jih sofinancira Evropska komisija.

Z alkoholom povezane nesreče in poškodbe so najpomembnejši element glede vloge alkohola pri bolezni in prezgodnji smrti v Evropi. Še posebej so razširjene med mladimi in so tudi zelo pomemben vzrok neenakosti med evropskimi državami in znotraj njih. Zato bo na konferenci poseben poudarek namenjen tudi preprečevanju z alkoholom povezanih nesreč, poškodb in nasilja.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 02.04.2008