Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

02.04.2008

Danes poteka neformalni sestanek delovne skupine strokovnjakov EU za področje odgovornosti in nadomestil za škodo, nastalo zaradi čezmejnega gibanja živih spremenjenih organizmov v okviru kartagenskega protokola o biološki varnosti

Danes, 2. aprila 2008, v Ljubljani poteka neformalni sestanek delovne skupine pravnih in tehničnih strokovnjakov EU za področje odgovornosti in nadomestil za škodo, nastalo zaradi čezmejnega gibanja živih spremenjenih organizmov (ŽSO), v okviru kartagenskega protokola o biološki varnosti (v nadaljnjem besedilu: delovna skupina EU). Namen sestanka sta povzetek in ocena zaključkov 5. zasedanja mednarodne delovne skupina s tega področja, ki je potekalo v Kolumbiji od 12. do 19. marca 2008.

Delovna skupina EU bo pripravila osnutek dopolnjenega stališča EU za pogajanja na 4. sestanku konference pogodbenic kartagenskega protokola, ki bo maja letos v Bonnu, in kjer naj bi sprejeli mednarodna pravila in postopke za odgovornost in škodo, ki nastane zaradi čezmejnega gibanja ŽSO, ter nadomestila zanjo.

Delovna skupina EU danes razpravlja tudi o spremembi pogajalskih smernic Sveta Evropski komisiji, na podlagi katerih le-ta v sodelovanju s Svetom zastopa stališče Evropske skupnosti na mednarodnih pogajanjih za to področje.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 02.04.2008