Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

02.04.2008

Na Brdu o krepitvi vloge civilne družbe v evropski soseščini

Na konferenci, ki je potekala na Brdu, je okoli 150 predstavnikov nevladnih organizacij, držav in evropskih institucij razpravljalo o položaju civilne družbe v državah Zahodnega Balkana in vzhodnoevropskih držav partneric Evropske sosedske politike, Turčije in Ruske federacije, o vključenosti civilne družbe v izvajanje projektov Evropske unije, o nadzoru nad implementacijo njenih politik ter o možnostih za zagotovitev večje učinkovitosti razvojne pomoči.

Udeležence je v imenu slovenskega predsedstva pozdravila mag. Anita Pipan, generalna direktorica Direktorata za načrtovanje politik in politično multilateralo v Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije. V govoru je poudarila, da slovensko predsedstvo pripisuje velik pomen dialogu s civilno družbo in razvoju partnerskih odnosov med organizacijami civilne družbe, institucijami Evropske unije in nacionalnimi oblastmi.

Na konferenci, ki sta jo organizirala CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij in ECAS – Evropska služba za delovanje državljanov iz Bruslja  v sodelovanju z Uradom vlade za komuniciranje in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, so predstavniki civilne družbe sprejeli t.i. Ljubljansko deklaracijo, ki vsebuje politična priporočila institucijam EU in nacionalnim vladam o tem, kako razvijati partnerske odnose in doseči trajnostni razvoj civilne družbe v evropski soseščini.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 02.04.2008