Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

07.04.2008

19. zasedanje odbora organov za izvajanje direktive SEVESO II

Danes se na Brdu pri Kranju začenja 19. zasedanje odbora organov za izvajanje direktive Seveso II. Direktiva Evropskega Sveta o obvladovanju nevarnosti večjih nesreč, ki lahko nastanejo zaradi nevarnih snovi, je širši strokovni javnosti bolje poznana po svojem neuradnem nazivu – direktiva SEVESO II. Ta direktiva nalaga državam članicam, da vzpostavijo režim spremljanja obratovanja industrijskih obratov, kjer ravnajo z večjimi količinami nevarnih snovi in kjer je velika verjetnost za nastanek večje nesreče, katere posledice bi lahko prizadele ljudi, okolje in premoženje.

Zasedanje odbora organov, ki so v državah članicah pristojni za izvajanje direktive Seveso II, vedno zaseda v državi, ki predseduje Svetu EU. Zasedanje odbora je običajno povezano s strokovnim seminarjem in ogledom obrata, za katerega velja omenjeni okoljski režim obratovanja. Tokratnega seminarja se bo udeležilo 90 predstavnikov pristojnih organov, od tega 14 iz Slovenije. Po uvodnih predavanjih bodo udeleženci seminarja delali v treh delovnih skupinah, kjer bodo podrobneje obravnavali:

  1. usklajeno razumevanje določil direktive Seveso II,
  2. orodja za boljše izvajanje direktive v praksi,
  3. upoštevanje izkušenj, pridobljenih pri izvajanju direktive.

Zadnji dan (sreda, 9. aprila) bodo udeleženci obiskali Luko Koper. V podjetju jim bodo predstavili postopke za obvladovanje nevarnosti ob večjih nesrečah z nevarnimi snovmi, ki jih skladiščijo ali pretovarjajo na območju pristanišča.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 07.04.2008