Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

09.04.2008

Arhiv Republike Slovenije gostitelj Foruma DLM

Arhivarji EU se srečajo na MoReq2

Forum DLM, multidisciplinarna skupnost javnih arhivov in zainteresiranih strank pri upravljanju celotnega življenjskega cikla arhiva, evidenc, dokumentov in informacij iz vse EU, zaključuje dvodnevni posvet v Ljubljani, Slovenija.

Gostitelj posveta Foruma DLM je bil Arhiv Republike Slovenije. Predstavniki organizacij iz več kakor 30 evropskih držav so se udeležili razprav o temah, ki pri upravljanju informacij in arhivov zbujajo posebno skrb, in njihovih predstavitev.  Te so obravnavale nekatera najpomembnejša vprašanja o upravljanju arhiva danes, vključno z vprašanji zakonske vrednosti evidentiranja, celotnega življenjskega cikla dokumentov od zajema do arhiviranja, varstva podatkov, sistemov metapodatkov in zahtev modela za upravljanje elektronskih evidenc MoReq2 (angl. Model Requirements for the Management of Electronic Records). Z nastopi in prispevki so sodelovali predstavniki iz Arhiva Republike Slovenije, nemškega, finskega in danskega državnega arhiva, državnega arhiva Združenega kraljestva, Direkcije francoskega arhiva, Univerze Tampere in strokovnjaki za upravljanje informacij v zasebnem sektorju.

Na zasedanju je nagovorila navzoče Tatjana Hajtnik iz Arhiva Republike Slovenije in razpravljala o vprašanjih celotnega življenjskega cikla dokumentov – od zajema do arhiviranja.

Predstavitve DLM so vključevale številne razprave v zvezi z nedavno objavljeno tehnično specifikacijo MoReq2, in sicer o njenem upravljanju, preskušanju in sprejetju, pa tudi o njeni prihodnosti. Ta standard je pomemben za delo pri upravljanju informacij, evidenc in arhiva.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 10.04.2008