Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

09.04.2008

Jutri otvoritev mednarodne konference Evropa, svet in humanost v 21. stoletju

Mednarodna  konferenca  “Evropa,  svet  in humanost v 21. stoletju” bo osrednji dogodek evropskega leta  medkulturnega  dialoga.  Namen  tridnevne  konference je odgovoriti na vprašanje, kakšno je sporočilo današnje Evrope  o  temeljnih  problemih  sveta  na  podlagi  njenega  lastnega humanističnega izročila, in kaj lahko globalizem, ki ga povsem še ne razumemo, pove Evropi.

Konferenco bomo slovesno odprli v četrtek, 10. aprila 2008, ob 19. uri v veliki dvorani Narodne galerije. Slavnostni govorniki bodo Jan Figel, evropski komisar za izobraževanje, usposabljanje, kulturo in mladino, Vasko Simoniti, minister za kulturo RS, in Dean Komel, programski vodja konference.

Mednarodne konference, ki jo pripravlja Inštitut Nove revije, zavod za humanistiko, ob podpori Ministrstva za kulturo RS v okviru programa »leto medkulturnega dialoga«, se bodo udeležile številne ugledne osebnosti s področij filozofije, književnosti, religiologije in politike iz desetih evropskih držav.

Informacije o vsebini, poteku in udeležencih mednarodne konference so na voljo na spletni strani: www.institut-nr.si.

Novinarje vabimo, da se pred začetkom mednarodne konference »Evropa, svet in humanost v 21. stoletju; dialog v kulturi – dialog med kulturami«, udeležijo tiskovne konference v četrtek, 10. aprila 2008, ob 16. uri v  beli dvorani Grand hotela Union v Ljubljani.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 09.04.2008