Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

09.04.2008

Minister Mate v političnem trialogu uspešno o direktivi o vračanju

Dragutin Mate, predsednik Sveta EU za področje notranjih zadev in slovenski notranji minister, se je danes v Bruslju udeležil političnega trialoga o predlogu Direktive Evropskega parlamenta in Sveta o skupnih standardih in postopkih v državah članicah za vrnitev državljanov tretjih držav, ki nezakonito prebivajo v EU (direktiva o vračanju). Politični trialog je potekal z evropskim poslancem Manfredom Webrom, poročevalcem Evropskega parlamenta za direktivo o vračanju, s poslanci drugih političnih skupin in s predstavniki Evropske komisije.

Minister Mate je povedal, da je razprava na februarskem svetu ministrov pokazala, da si države članice želijo sprejeti akt, ki bo omogočal učinkovito vračanje. »Danes smo nadaljevali pogajanja z Evropskim Parlamentom v zvezi z nekaterimi odprtimi vprašanji in pri tem dosegli kompromis o nekaterih členih.«

Predlog direktive se v institucijah EU na različnih nivojih obravnava že skoraj tri leta, zadnji Svet ministrov za pravosodje in notranje zadeve pa je ponovno potrdil mandat predsedstvu za pogajanja z Evropskim parlamentom za sprejem predloga direktive v prvem branju. V političnem trialogu, ki se ni zaključil zaradi časovnih omejitev in se bo nadaljeval, so razpravljali o vsebini posameznih odprtih vprašanj, ki predstavljajo nesoglasja med Svetom in Evropskim parlamentom. 

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 11.04.2008