Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

10.04.2008

Slovensko predsedstvo pozdravlja ratifikacijo Lizbonske pogodbe v slovaškem parlamentu

Slovaška je tako že osma država članica, ki je ratificirala pogodbo. Tako se je pridružila Madžarski, Sloveniji, Malti, Romuniji, Franciji, Bolgariji in Poljski, ki so pogodbo že ratificirale.

Lizbonska pogodba je pogodba, ki bo Evropski uniji omogočila, da se učinkovito spopade s skupnimi evropskimi izzivi v 21. stoletju. Evropska unija bo v svojem delovanju učinkovitejša ne le navznoter, temveč tudi navzven. Poleg večje učinkovitosti pa bo pogodba prinesla Uniji tudi večjo transparentnost in demokratičnost.

Vsaka ratifikacija je pomemben korak h končnemu cilju, uveljavitvi Pogodbe 1.1.2009. Predsedstvo skrbno spremlja ratifikacije v državah članicah in ugotavlja, da postopki ratifikacije potekajo ter da pogodba uživa podporo.

Več o Lizbonski pogodbi, poteku ratifikacij v posameznih državah članicah ter koristih, ki jih Lizbonska pogodba prinaša državljankam in državljanom Evropske unije, si lahko državljanke in državljani Evropske unije preberete na spletni strani: Europa - Lizbonska pogodba zunanja povezava

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 10.04.2008