Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

11.04.2008

Napoved - Neformalno srečanje ministrov za zdravje (Brdo pri Kranju, 17.-18. april 2008)

Ministrstvo za zdravje bo v okviru predsedovanja Svetu EU 17. in 18. aprila na Brdu pri Kranju gostilo neformalno srečanje ministrov za zdravje.

V četrtek, 17. aprila, bo osrednja tema srečanja zmanjševanje bremena raka. V razpravi se bodo ministri osredotočili predvsem na področja in dejavnosti, na katerih ima po njihovem mnenju podpora skupnosti še posebej pomembno dodano vrednost. Ministri bodo razpravljali tudi o ključnih elementi za preprečevanje in obvladovanje rakavih obolenj.

V okviru prioritet slovenskega predsedovanja namenjamo posebno pozornost tudi uresničevanju "Strategije EU za podporo državam članicam pri zmanjševanju škode zaradi uživanja alkohola". V tem kontekstu bodo v nadaljevanju popoldanskega zasedanja predstavljena ključna sporočila 3. evropske konference o alkoholu, katere cilj je krepitev usposobljenosti ("capacity building") na evropski, nacionalni, regionalni in lokalni ravni za učinkovito izvajanje programov in politik na področju preprečevanja škode zaradi alkohola.

Pred srečanjem, ki bo zaprto za javnost, bo ob 12.15 uri neformalni briefing za novinarje z direktorico direktorata za javno zdravje Marijo Seljak. Po srečanju, ob 15.10 uri, pa bosta ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič in evropska komisarka za zdravje Androulla Vassiliou podali izjavo za medije.

Drugi dan srečanja, 18. april, bo posvečen izmenjavi mnenj med ministri o načinih, ki bodo zagotovili sistematičen pristop k določanju prioritet in spremljanju uresničevanja ciljev prve celovite zdravstvene strategije Evropske unije na področju javnega zdravja in zdravstvenega varstva. Ministri bodo razpravljali tudi o antimikrobni rezistenci. Prekomerna uporaba antibiotikov je pospešila razvoj in širjenje bakterij ter drugih mikroorganizmov, ki so razvili odpornost na antibiotike, zaradi česar se danes soočamo z neučinkovitostjo nekaterih tradicionalnih zdravljenj.

Po koncu zasedanja, ob 13.00 uri, bo novinarska konferenca, na kateri bosta sodelovali ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič in evropska komisarka za zdravje Androulla Vassiliou.

Novinarjem bo na voljo novinarsko središče. Dodatne informacije o novinarskem središču in ostale organizacijske informacije so vam na voljo na spletnem mestu www.eu2008.si. Akreditacijo boste lahko prevzeli na sami lokaciji dogodka.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 11.04.2008