Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

17.04.2008

Mednarodna konferenca Delo za mlade – blaginja za vse (Brdo pri Kranju, 24.–25. april 2008)

Mladi Evropejci si želimo več delovnih priložnosti, več varnih zaposlitev in možnosti osebnega razvoja. Pripravljeni smo delati, prispevati k razvoju podjetij in ustanov s svojo svežino, polno navdiha, energije in ustvarjalnih zamisli. Strokovnjaki in politiki –pomagajte nam! To je bilo osnovno sporočilo akcije, s katero smo pri Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve v Republiki Sloveniji aprila 2008 spodbudili mlade k oblikovanju vizualnih sporočil za spremljevalni program konference Delo za mlade – blaginja za vse. Mladi so s plakati opozorili na svoje prednosti in potrebo po novih možnostih zaposlovanja. Na natečaju za kreativna dela so sodelovali še ne uveljavljeni ustvarjalci, besedilopisci, oblikovalci, študentje z univerz in visokih šol v starosti do 30 let. Njihova dela bodo razstavljena v preddverju konferenčne dvorane in objavljena v programski knjižici.

Konferenca z naslovom »Delo za mlade – blaginja za vse«, ki jo je v okviru predsedovanja Svetu EU pripravilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve v sodelovanju z Evropsko komisijo, bo 24. in 25. aprila 2008 na Brdu pri Kranju. Njena osrednja tema bo razprava o zaposlovanju mladih in njihovih težavah pri vstopu na trg dela.

Konferenca se bo začela v četrtek, 24. aprila, z uvodnimi nagovori predsednice Sveta EU za zaposlovanje in socialne zadeve in ministrice Marjete Cotman, sodelovala pa bosta tudi portugalski državni sekretar Fernard Medina ter direktor za zaposlovanje, lizbonsko strategijo in mednarodne zadeve iz Evropske komisije Xavier Prats Monné.

Na dopoldanskem plenarnem zasedanju bodo gostje iz Velike Britanije, Španije, Avstrije in Slovenije razpravljali o novih oblikah zaposlovanja. O lokalnem, regionalnem in mednarodnem pretoku ter pospeševanju zaposlovanja mladih pa bodo med drugim spregovorili predstavniki Mednarodne organizacije dela (ILO) in Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

V popoldanskem delu plenarnega zasedanja bo pod mentorstvom prof. dr. Ivana Svetlika govor o izobraževanju in usposabljanju mladih ter o zahtevah trga dela. Prvi dan konference se bo končal z razpravo o usklajevanju poklicnega in družinskega življenja s poudarkom na iskanju prave rešitve za mlade.

V petek, 25. aprila, bosta dopoldne pred koncem konference še foruma na temo Delo za mlade blaginja za vse: pogled naprej.

V petek, 25. aprila 2008, takoj po zasedanju, predvidoma ob 13.15, bo novinarska konferenca s predstavitvijo poglavitnih ugotovitev. Konferenca je za javnost odprta. Za udeležbo potrebujete akreditacijo, ki jo prevzamete pri vstopu v KC Brdo.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 18.04.2008