Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

17.04.2008

Mladi z manj priložnostmi

V Ljubljani se bo 18. aprila začel mladinski dogodek z naslovom Spodbujanje sodelovanja mladih z manj priložnostmi v družbi. To je tradicionalno evropsko srečanje mladih, na katerem pričakujemo 150 udeležencev iz vseh držav članic Evropske unije, EFTE in držav Zahodnega Balkana.

Osrednji namen je, da se mladi srečajo in izmenjajo mnenja o možnostih za večje vključevanje mladih z manj priložnostmi v družbo in pomenu medkulturnega dialoga za mlade.

V petek, 18. aprila 2008, bo slovesnost ob odprtju mladinskega dogodka na Fužinskem gradu, na kateri bodo mlade nagovorili minister za šolstvo in šport in predsednik Sveta EU dr. Milan Zver, evropski komisar za izobraževanje, usposabljanje, kulturo in mladino Jan Figel, predsednik Mladinskega sveta Slovenije Matjaž Štolfa in predsednica Evropskega mladinskega foruma Bettina Schwarzmayer.

V soboto, 19. aprila 2008, bodo mladi sodelovali na delavnicah o izboljšanju mobilnosti mladih z manj priložnostmi, večji in boljši zaposljivosti mladih z manj priložnostmi, neformalnem učenju mladih z manj priložnostmi in usvojitvi kompetenc, vključevanju mladih z manj priložnostmi v družbo in njihovem političnem udejstvovanju.

Mladi bodo ugotovitve in sklepe mladinskega dogodka predstavili na srečanju generalnih direktorjev za mladino, ki se začne v nedeljo, 20. aprila 2008, na Brdu pri Kranju.

Več informacij je na spletni strani Mladinski dogodek več

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 17.04.2008