Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

17.04.2008

Prihodnost mladinske politike

V nedeljo, 20. aprila 2008, se bo na Brdu pri Kranju začelo srečanje generalnih direktorjev za mladino, ki jim predseduje Zorko Škvor, vodja Urada za mladino na Ministrstvu za šolstvo in šport. Udeleženci bodo predstavniki držav članic EU, Evropske komisije in Sveta Evrope.

Na začetku srečanja se bodo generalnim direktorjem pridružili mladi, udeleženci Mladinskega dogodka, in predstavili ugotovitve s svojega dogodka. Nato bodo generalni direktorji razpravljali o desetletni perspektivi skupnega dela na področju mladinske politike. Posebno pozornost bodo posvetili udeležbi mladih z manj priložnostmi, kar je pomembna prednostna naloga slovenskega predsedstva na tem področju. Posamezne države bodo predstavile svoje primere dobrih praks, to pa bo tudi osnova za nadaljnjo razpravo o možnih ukrepih.

V sklopu priprav na novi način sodelovanja na področju mladine bo Evropska komisija predstavila pobude in procese za priznavanje neformalnega učenja in prostovoljnih dejavnosti mladih v evropskem okviru, posebna točka dnevnega reda pa bo medsebojno učenje z uporabo dobrih praks, ki spodbujajo udeležbo mladih z manj priložnostmi.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 17.04.2008