Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

20.04.2008

Razvoj mladinske politike

Danes se je na Brdu pri Kranju začelo srečanje generalnih direktorjev za mladino, ki mu predseduje slovenski generalni direktor za mladino Zorko Škvor. Srečanja se udeležujejo generalni direktorji iz držav članic Evropske unije, držav Zahodnega Balkana in predstavniki Evropske komisije.

Generalni direktorji so danes prisluhnili mladim, ki so jim predstavili sklepe Mladinskega dogodka. V njih so mladi opozorili na slab položaj mladih z manj priložnostmi in na vlogo mladih v medkulturnem dialogu. V razpravi so generalnih direktorji skupaj z mladimi ugotovili, da je za razvoj mladinske politike ključno predvsem to, da se v razvojnih smernicah na eni strani upoštevajo predlogi mladih, na drugi strani pa predlogi politike. »Mladi so ključni za našo prihodnost in njihov glas se mora ne samo slišati, ampak tudi upoštevati. Sklepi Mladinskega dogodka bodo podlaga za jutrišnjo razpravo o prihodnosti mladinske politike,« je po skupnem srečanju povedal predsedujoči srečanja generalnih direktorjev za mladino Zorko Škvor.

Jutri, 21 aprila 2008, bodo generalni direktorji razpravljali o prihodnosti mladinske politike in načinu dela za naslednjih 10 let. Posamezne države pa bodo predstavile svoje zglede dobrih praks mladih z manj priložnostmi. Sklepi srečanja generalnih direktorjev bodo predstavljeni na majskem Svetu ministrov za izobraževanje, kulturo in mladino.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 20.04.2008