Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

21.04.2008

Predsednik Sveta EU za promet slovenski prometni minister mag. Radovan Žerjav jutri pred poslanci Evropskega parlamenta o izvedbeni uredbi Galileo

Potem ko so ministri za promet Evropske unije 7. aprila v Luksemburgu podprli predlog t. i. izvedbene uredbe Galileo, ki je pravna podlaga za izvajanje proračuna in postavlja novo upravljavsko strukturo projekta, jo bo mag. Radovan Žerjav evropskim poslankam in poslancem predstavil jutri na plenarnem zasedanju v Strasbourgu.

Če bodo poslanci Evropskega parlamenta v sredo izglasovali izvedbeno uredbo Galileo, je Evropska unija naredila odločilen korak pri uresničevanju tega projekta, ki je do zdaj največji tehnološki izziv za Evropsko unijo v smislu zagotovitve lastnega satelitskega navigacijskega sistema in pomeni spodbudo evropski industriji na tem področju.

Slovensko predsedstvo EU si je namreč od samega začetka prizadevalo, da bi pri tej pomembni zadevi dosegli t. i. dogovor v prvem branju (in tako skrajšali zakonodajni postopek) ter s tem pokazali, da je Evropa še naprej zavezana, da do leta 2013 vsem evropskim državljanom in podjetjem ponudi kakovostno satelitsko navigacijsko storitev.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 21.04.2008