Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

23.04.2008

Delavnica "Preprečevanje konfliktov in klimatske spremembe"

foto: Thierry Monasse

24. in 25. aprila 2008 v Bruslju – v organizaciji Madariaga European Fundation, Folke Bernadotte  Academy, ob podpori slovenskega predsedstva in v tesnem sodelovanju Generalnega sekretariata Sveta EU, Evropske komisije in European Peace Building Liaison Office (EPLO) – poteka delavnica z naslovom "Conflict Prevention and Climate Change".

Delavnica je začetek drugega dveletnega ciklusa usposabljanja za preprečevanje konfliktov v praksi. Njegov cilj je razviti sposobnosti delovnih skupin sveta na področju zgodnjega opozarjanja in načrtovanja dejavnosti za preprečevanje konfliktov. Dvoletni program se tematsko navezuje na problematiko podnebnih sprememb, boja proti trgovini z orožjem, vlogo medijev in verske vidike konfliktov. Delavnice potekajo med slovenskim predsedovanjem in se bodo nadaljevale med prihajajočim francoskim, češkim in švedskim predsedovanjem.

Vsebina tokratne delavnice je povezana predvsem s priporočili vsakoletnega poročila o preprečevanju konfliktov. Njen namen je krepiti zavedanje in občutljivost za konflikte, vzpostaviti nacionalne zmogljivosti in politični dialog z glavnimi partnerji ter izmenjati znanje na različnih področjih delovanja. Strokovna delavnica ožjega, zaprtega tipa v drugem dnevu srečanja je namenjena strokovnjakom iz držav EU ter predstavnikom mednarodnih organizacij, institucij EU in nevladnih organizacij.

Na delavnici sodeluje več kakor 150 vidnih predstavnikov iz različnih delov sveta ter mednarodnih, vladnih in nevladnih organizacij.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 24.04.2008