Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

25.04.2008

Državni sekretar Šter se je srečal z ganskim zunanjim ministrom Osei-Adjeijem

Državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter se je danes ob robu XII. ministrske konference Združenih narodov za trgovino in razvoj srečal z ganskim ministrom za zunanje zadeve Akwasijem Osei-Adjeijem

Uvodoma sta se sogovornika zavzela za nadaljnjo krepitev odnosov med državama na vseh ravneh, predvsem gospodarskem. Državni sekretar Šter se je sogorniku zahvalil za uspešno izvedbo XII. ministrske konference UNCTAD, ki je v Gani potekala od 20. do 25. aprila 2008.

Minister za zunanje zadeve Gane Osei-Adjei je državnemu sekretarju Šteru predstavil razmere v regiji, predvsem v zahodni Akriki, ter ukrepe, ki jih ganska vlada izvaja za zmanjševanje revščine in vsestranski razvoj države.

Sogovornika sta izmenjala poglede tudi o mednarodnem razvojnem sodelovanju in rezultatih ministrske konference UNCTAD, ki je bila namenjena izmenjavi pogledov ter iskanju rešitev prav na področju trgovine in razvoja. Pozornost sta namenila tudi sodelovanju Evropske unije z Afriko po vrhunskem zasedanju EU-Afrika, ki je v Lizboni potekalo v času portugalskega predsedovanja Svetu EU. Državni sekretar Šter je sogovrniku predstavil tudi program 18-mesečnega predsedovanja Nemčije, Portugalske in Slovenije ter pri tem izpostavil prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU, predvsem na področju razvojnega sodelovanja.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 25.04.2008