Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

28.04.2008

Cotmanova na konferenci o medgeneracijski solidarnosti izpostavila solidarnost kot sestavni element evropskih sistemov

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman je na Brdu pri Kranju odprla dvodnevno mednarodno konferenco o medgeneracijski solidarnosti in dolgotrajni oskrbi. V svojem nagovoru je poudarila, da je solidarnost ena od vrednot, ki jih tudi v sodobni družbi ne smemo zanemariti.

 "Solidarnost je sestavni element vseh evropskih sistemov. Na njej temeljijo sistemi socialne zaščite, pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter zdravstvenega zavarovanja. Pri tem pa ne smemo imeti pred očmi samo finančnega vidika. Enak pomen moramo dati tudi sodelovanju, razumevanju in sožitju med generacijami," je poudarila ministrica Cotmanova. Izrazila je tudi prepričanje, da bo konferenca pomembno prispevala k zavedanju o vsestranskem pomenu medgeneracijske solidarnosti, saj je, po njenem mnenju, trajnostni razvoj družbe mogoč le v pristnem stiku in sožitju vseh generacij, ki temelji na medsebojni solidarnosti.

Osrednji temi obeh dni konference sta medgeneracijska solidarnost in dolgotrajna oskrba, o čemer bodo udeleženci izmenjevali znanje, izkušnje in primere dobrih praks.

Konference se poleg ministrice Cotmanove udeležujejo tudi Vladimír Špidla, evropski komisar za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti, Pedro Manuel Dias De Jesus Marques, državni sekretar na portugalskem ministrstvu za delo in socialno solidarnost, Viera Tomanová, slovaška ministrica za delo, socialne zadeve in družino, številni domači in tuji strokovnjaki ter predstavniki ključnih interesnih skupin.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 02.05.2008