Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

04.02.2008

Srečanje direktorjev za naravo Evropske unije

Na Bledu in na Brdu pri Kranju bo od 4. do 6. februarja potekalo redno srečanje direktorjev za naravo Evropske unije. Organizira in vodi ga predsedujoča država v sodelovanju z Evropsko komisijo.

Osrednja tema slovenskega srečanja bo sonaravno gospodarjenje z gozdom in spremljanje stanja za doseganje cilja ustaviti upad biotske raznovrstnosti do leta 2010, kar je ena od prednostnih nalog slovenskega predsedovanja. V torek bo po strokovnem ogledu Triglavskega narodnega parka na obe temi potekalo delovno srečanje z nevladnimi organizacijami (Svetovni sklad za naravo – WWF, Evropsko združenje lastnikov – ELO, BirdLife, Prosilva, Federacija evropskih lovskih zvez – FACE in druge) in Svetovno zvezo za ohranjanje narave (IUCN).

Zadnji dan bodo direktorji za naravo s predstavniki Evropske komisije obravnavali možnosti za učinkovitejše delovanje delovnih odborov za izvajanje evropske politike in zakonodaje, ki ureja ohranjanje narave. Tega dne sta predvideni tudi dve delavnici. Prva bo posvečena izvajanju obveznosti na območjih Nature 2000, druga pa se bo osredotočila na sonaravno gospodarjenje z gozdom. Zaključni del srečanja bo strnil ugotovitve delovnih skupin, države prvega tria (Nemčija, Portugalska in Slovenija) bodo predstavile rezultate skupnega dela v zadnjem poldrugem letu, države novega tria (Francija, Češka in Švedska) pa napovedale teme med svojim predsedovanjem.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 04.02.2008