Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

11.02.2008

Minister dr. Rupel bo vodil trojko EU - Ruska Federacija

Predsednik Sveta EU za splošne zadeve in zunanje odnose, minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel, bo 13. februarja 2008 vodil srečanje trojke EU z Rusko federacijo, ki se ga bo udeležil minister za zunanje zadeve Ruske federacije Sergej Lavrov, EU pa bodo predstavljali evropska komisarka za zunanje odnose in evropsko sosedsko politiko Benita Ferrero-Waldner, visoki predstavnik za skupno zunanjo in varnostno politiko Javier Solana ter francoski državni sekretar pri ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Jean-Pierre Jouyet. Ministra Lavrov in Rupel se bosta sestala že pred tem, v torek 12. februarja.

Teme pogovorov bodo dosedanji razvoj sodelovanja med EU in Rusko federacijo, prednostna področja sodelovanja v letu 2008 in napredek pri izvajanju skupnega prostora zunanje varnosti. Sogovorniki se bodo posvetili tudi regionalnim in mednarodnim vprašanjem – Kosovu, bližnjevzhodnemu mirovnemu procesu, Moldaviji (vprašanju Pridnestrja), Sudanu in Čadu.

Sodelovanje EU z Rusijo temelji na sporazumu o partnerstvu in sodelovanju (PCA), ki je začel veljati 1. decembra 1997 za desetletno obdobje z možnostjo podaljšanja. Slovenija si bo prizadevala za čimprejšnji začetek pogajanj o novem tovrstnem sporazumu.

 

PROGRAM:

Torek, 12. februar 2008

 

17.55

Srečanje ministra za zunanje zadeve dr. Dimitrija Rupla z ministrom za zunanje zadeve Ruske federacije Sergejem Lavrovom

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

FOTOTERMIN – samo za uradna fotografa

 

20.00

Delovna večerja, ki jo v čast ministru za zunanje zadeve Ruske federacije Sergeju Lavrovu prireja predsednik Sveta EU za splošne zadeve in zunanje odnose ter minister za zunanje zadeve RS dr. Dimitrij Rupel

Dobrovo v Brdih

 

Sreda, 13. februar 2008

 

9.30

Izjava ob prihodu

Grad Brdo

Brdo pri Kranju

(odhod za novinarje iz tiskovnega središča ob 9.00)

 

10.15

Zasedanje trojke EU z ministrom za zunanje zadeve Ruske federacije Sergejem Lavrovom

Grad Brdo

Brdo pri Kranju

FOTOTERMIN

(odhod za novinarje iz tiskovnega središča ob 10.00)

 

13.30

Tiskovna konferenca trojke EU in ministra za zunanje zadeve Ruske federacije Sergeja Lavrova

Grad Brdo – veliki kristalni salon

Brdo pri Kranju

(odhod za novinarje iz tiskovnega središča ob 13.10)

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 12.02.2008