Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

06.02.2008

Jeršič na posvetu Komisije o predlogu Akta za mala podjetja: »Akt za mala podjetja za Evropo bo spodbudil mogočo rast malih in srednje velikih podjetij«

Državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo Tomaž Jeršič je danes v Bruslju sodeloval na posvetu Evropske komisije o Aktu za mala podjetja za Evropo. Gre za dodatno pobudo podjetništvu, ki naj bi z različnimi ukrepi spodbudila in okrepila predvsem mala podjetja v vseh fazah delovanja. Kot predstavnika slovenskega predsedstva EU ga je povabil podpredsednik Evropske komisije Günter Verheugen.

»V današnjem globalnem gospodarstvu je pomembno, da EU in države članice oblikujejo pravila in pravno ureditev, primerno za oblikovanje ugodnih razmer za konkurenčnost in spodbujanje rasti podjetij, predvsem MSP,« je povedal Jeršič.

EU je na tem področju dosegla že veliko, vendar se MSP še vedno srečujejo z mnogimi težavami, kakršne so ovire za dostop do trgov, obremenjujoče administrativne zahteve, pomanjkanje strokovnjakov in finančnih virov, nezadostne podporne storitve itd. Jeršič: »Akt za mala podjetja je odlično orodje za soočenje z vsemi temi težavami.«

Državni sekretar je napovedal, da bo Slovenija junija gostila evropsko konferenco podpisnikov listine, ki bo odlična priložnost za izmenjavo dobrih praks med državami članicami glede spodbujanja podjetništva in rasti inovativnih malih in srednje velikih podjetij.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 06.02.2008