Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

07.02.2008

Minister Vizjak ob vzpostavitvi nove podporne mreže za podjetja: »Glavne zasluge za uspešnost evropskega gospodarstva gredo malim in srednje velikim podjetjem.«

foto: Thierry Monasse

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je bil danes eden od osrednjih govornikov na konferenci ob zagonu nove podporne mreže za podjetja. Pri tem je poudaril, da imajo mala in srednje velika podjetja »bistveno vlogo v evropskem gospodarstvu, saj so glavna gonilna sila inovacij, konkurenčnosti, rasti in ustvarjanja delovnih mest«.

»V zadnjih letih je bilo predstavljenih veliko novih mehanizmov pri politiki malih in srednje velikih podjetij (MSP), vendar je mogoče narediti še dosti več. Verjamem, da lahko Skupnost in države članice še učinkoviteje usklajujejo svoje prizadevanje,« je povedal Vizjak in izrazil prepričanje, da bo nova podporna mreža za podjetja eden takšnih osrednjih mehanizmov za nadaljnjo podporo evropskim MSP.

Slovensko predsedstvo si bo po besedah ministra za gospodarstvo še naprej prizadevalo uresničevati politiko MSP: »Osredotočili se bomo predvsem na fazo rasti, nujno je treba zagotoviti olajšan dostop do financiranja, zmanjšati upravno breme in izboljšati podporno okolje za podjetja.«

Nova podporna mreža za podjetja bo osrednji podporni mehanizem evropskim MSP v njihovem doseganju inovacij in večje konkurenčnosti. Združevala bo evropske informacijske centre in inovacijske relejne centre. Omogočala bo široko paleto dodatnih podpornih storitev, na primer svetovanje glede poslovne zakonodaje, informacije o glavnih pobudah politike in standardih.

Ministra Vizjaka je na konferenco povabil podpredsednik Evropske komisije Günther Verheugen.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 07.02.2008