Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

14.02.2008

Državni sekretar Andrej Šter bo gostil Konferenco o izzivih razvojne politike EU-27

Slovensko predsedstvo prireja Konferenco o izzivih razvojne politike EU-27, ki bo potekala 18. februarja na Brdu pri Kranju. Konference, ki jo bo gostil državni sekretar Andrej Šter, se bodo udeležili visoki predstavniki držav članic EU ter evropskih institucij, med drugim evropski komisar za razvojno in humanitarno pomoč Louis Michel.

Konferenca je namenjena poglobljeni razpravi o sodelovanju različnih evropskih akterjev na področju razvojnega sodelovanja za zagotovitev usklajene in učinkovite pomoči državam partnericam. Dogodek je pomemben za slovensko predsedovanje, saj se ga bodo udeležili oblikovalci in izvajalci skupne evropske razvojne politike. Evropska unija je največja svetovna donatorica razvojne pomoči, ki vztrajno krepi svojo podobo globalne partnerice na tem področju.

Osrednje teme konference bodo učinkovitost pomoči, delitev dela, evropski finančni instrumenti ter prednostna naloga slovenskega predsedovanja na področju razvojnega sodelovanja – otroci in ženske v oboroženih konfliktih, s poudarkom na razvojni politiki.

V okviru konference bo potekal tudi seminar za predstavnike nevladnega sektorja na temo delovanja Evropskega razvojnega sklada (EDF) in drugih finančnih instrumentov evropskega razvojnega sodelovanja s poudarkom na možnostih sodelovanja nevladnih organizacij, zasebnega sektorja in lokalnih skupnosti pri projektih, financiranih iz teh sredstev.

Evropski razvojni sklad je glavni finančni instrument razvojnega sodelovanja z afriškimi, karibskimi in pacifiškimi državami (državami AKP), ki ima na voljo skoraj 23 milijard evrov sredstev za obdobje od 2008 do 2013. Slovenija od letos v njem prvič sodeluje s prispevkom v vrednosti skoraj 41 milijonov evrov za šestletno obdobje.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 15.02.2008