Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

01.01.2008

Slovensko predsedstvo izreka dobrodošlico Cipru in Malti ob vstopu v evrsko območje

Slovenski finančni minister dr. Andrej Bajuk pozdravlja vstop Cipra in Malte v evrsko območje s 1. januarjem 2008 in ob tej priložnosti poudarja: »Evro prinaša številne prednosti na poslovnem področju, saj odpravlja nepotrebne stroške in povečuje konkurenčnost. To spodbuja trgovino in s tem pomaga pri ustvarjanju novih delovnih mest v Evropi. Samo z uvedbo enotne valute je mogoče polno izkoristiti priložnosti, ki jih ponuja skupni evropski trg.«

Z vstopom Cipra in Malte se je število držav članic evrskega območja s 13 povečalo na 15. Minister Bajuk je pohvalil delo vlad in centralnih bank obeh držav in poudaril, da so priprave na uvedbo evra potekale zelo uspešno. Slovenija bo kot predsedujoča Svetu EU natančno nadzorovala izvedbo vseh potrebnih ukrepov za zagotovitev gladke uvedbe nove skupne valute.

Slovensko predsedstvo se zavzema za nadaljnjo širitev evrskega območja. Med polletnim predsedovanja bo slovensko predsedstvo tesno sodelovalo z državami članicami, ki bodo izpolnjevale pogoje za uvedbo evra.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 11.01.2008