Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

11.01.2008

Predsedujoči Svetu EU za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrij Rupel sprejel zunanjega ministra Srbije Vuka Jeremića

Ministra za zunanje zadeve Srbije, Vuk Jeremić, in Slovenije, dr. Dimitrij Rupel (foto: Bobo).

Predsedujoči Svetu EU za splošne zadeve in zunanje odnose slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel je danes v Ljubljani sprejel zunanjega ministra Republike Srbije Vuka Jeremića. Glavna tema pogovorov je bila približevanje Srbije Evropski uniji. Minister dr. Rupel je dejal, da je Evropska unija že pred časom potrdila evropsko prihodnost za ves Zahodni Balkan. Dodal je, da ima med državami na tem območju prav Srbija velike intelektualne, organizacijske in upravne zmogljivosti. Minister dr. Rupel je še poudaril, da si slovensko predsedstvo Sveta EU prizadeva za čimprejšnji podpis stabilizacijsko-pridružitvenega sporazuma med Srbijo in Evropsko unijo, opozoril pa je, da do tega stališča v Evropski uniji še niso usklajena, in napovedal dejavnost predsedstva, da bi do uskladitve prišlo čim prej.

Minister dr. Rupel je tudi izrazil pričakovanja, da bo na bližnjih volitvah srbsko prebivalstvo potrdilo demokratične tradicije Srbije in svojo zavzetost za evropsko perspektivo, ki ustvarja v tej državi in na celotnem območju velika pričakovanja ter ne samo gospodarske, temveč tudi moralne koristi in seveda splošno kulturno rast. Sicer pa je minister dr. Rupel sogovornika tudi seznanil s prednostnimi nalogami slovenskega predsedovanja Svetu EU.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 11.01.2008