Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

15.01.2008

Obisk ministra za zunanje zadeve dr. Dimitrija Rupla na Nizozemskem 16. januarja 2008 – informacija in program

Minister za zunanje zadeve RS in predsedujoči Svetu za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrij Rupel se bo 16. januarja 2008 mudil na delovnem obisku v Kraljevini Nizozemski. Srečal se bo tudi s predsednikom Mednarodnega kazenskega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Faustom Pocarjem in se sestal z novim tožilcem Sergem Brammertzom. Obisk sodi v okvir rednega dialoga med državama ter v okvir dialoga predsedujoče Svetu EU z državami članicami EU. Srečanje bo namenjeno izmenjavi mnenj o aktualnih vprašanjih EU, razmerah na Zahodnem Balkanu, vprašanju prihodnjega statusa Kosova ter dvostranskim odnosom med Slovenijo in Nizozemsko.

 

PROGRAM:

10.00

Minister za zunanje zadeve in predsedujoči Svetu za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrij Rupel se bo srečal s poslanci nizozemskega parlamenta.
Plein 2
Haag

 

11:15

Minister za zunanje zadeve in predsedujoči Svetu za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrij Rupel se bo srečal s predsednikom Mednarodnega kazenskega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Faustom Pocarjem.
Churchillplein 1
Haag

 

11.25

Minister za zunanje zadeve in predsedujoči Svetu za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrij Rupel se bo srečal z glavnim tožilcem Mednarodnega kazenskega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Sergeem Brammertzem.
Churchillplein 1
Haag
FOTOTERMIN

 

12.30

Kosilo, ki ga v čast ministru za zunanje zadeve in predsedujočemu Svetu za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitriju Ruplu prireja nizozemski minister za zunanje zadeve Maxime Verhagen.
Restaurant Hotel Savelberg
Oosteinde 14
Voorburg
Haag

 

14.30

Izjava za medije ministra za zunanje zadeve in predsedujočega Svetu za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrija Rupla in nizozemskega ministra za zunanje zadeve Maxima Verhagna.
Restaurant Hotel Savelberg
Oosteinde 14
Voorburg
Haag

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 15.01.2008