Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

16.01.2008

Predsedujoči Svetu za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Rupel v Haagu s predsednikom ICTY Pocarjem in glavnim tožilcem Brammertzem

Foto: Tina Kosec/BOBO Predsedujoči Svetu EU za splošne zadeve in zunanje odnose, slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel, se je danes na sedežu Mednarodnega kazenskega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu ločeno srečal s predsednikom sodišča Faustom Pocarjem in tožilcem Sergeem Brammertzem. To je bilo tudi prvo srečanje z Brammertzem, ki je 1. januarja prevzel funkcijo glavnega tožilca.

Namen obiska je bil seznanitev z oceno o sodelovanju Srbije s sodiščem v okviru priprav predsedstva na odločanje Sveta EU o približevanju Srbije Uniji. Ob koncu srečanja je minister dr. Rupel dejal, da so v pogovorih osvetlili okoliščine sodelovanja med sodiščem in srbskimi oblastmi; pojasnil je, da tožilec Brammertz še ni oblikoval nove ocene tožilstva v zvezi s tem vprašanjem, kar pomeni, da za zdaj ostaja še vedno aktualno poročilo, ki ga je v decembru sestavila prejšnja glavna tožilka Carla Del Ponte.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 18.01.2008