Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

23.01.2008

Evropska unija z Japonsko o možnostih sodelovanja v zvezi s podnebnimi spremembami

Evropska unija in Japonska sta leta 2001 sprejeli Akcijski načrt sodelovanja EU-Japonska. Njegov cilj je okrepiti medsebojno sodelovanje civilne družbe. V tem okviru je danes, 23. januarja, na Gospodarski zbornici v Ljubljani potekal simpozij Podnebne spremembe in možnosti sodelovanja EU-Japonska.

Simpozij sta organizirala Ministrstvo za okolje in prostor RS in Veleposlaništvo Japonske s sopokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije. Namenjen je širši javnosti, torej vladnim in nevladnim organizacijam, zasebnemu, javnemu, znanstvenemu in gospodarskemu sektorju, kar bo pripomoglo h krepitvi civilnodružbenega sodelovanja med EU in Japonsko ter prispevalo k celovitemu lotevanju problema podnebnih sprememb.

Simpozij so odprli mag. Andrej Kranjc, Ministrstvo za okolje in prostor, namestnik generalnega direktorja japonskega zunanjega ministrstva Ecuro Honda in mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije. Predstavniki Japonske in EU bodo spregovorili o spoprijemanju s podnebnimi spremembami. Predstavljeni bodo tudi pogledi Japonske in EU na bodoči mednarodni sporazum v zvezi z ukrepi na tem področju po letu 2012, ki naj bi bil v skladu s sklepi konference pogodbenic podnebne konvencije na Baliju lanskega decembra sprejet leta 2009. Razprava bo tekla tudi o trgovanju z emisijami toplogrednih plinov, kar lahko pomembno prispeva k zmanjševanju nacionalnih in svetovnih emisij.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 23.01.2008