Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

24.01.2008

Premier Janez Janša s predsedstvom politične skupine EPP-ED o evropskih temah

Predsednik skupine EPP-ED Evropskega parlamenta Joseph Daul in predsednik Vlade RS Janez Janša

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se je srečal s člani predsedstva politične skupine Evropske ljudske stranke – Evropskih demokratov v Evropskem parlamentu (EPP-ED).

Sogovornikom je podrobneje predstavil program slovenskega predsedstva s poudarkom na prioritetnih nalogah. Največ razprave je bilo namenjeno vprašanju spremljanja ratifikacijskih postopkov Lizbonske pogodbe po državah članicah in energetsko podnebnemu paketu, ki ga je včeraj predstavila Evropska komisija. Slovensko predsedstvo bo vodilo poglobljeno razpravo z državami članicami v nasedanjih tednih in mesecih, na marčevskem vrhu EU pa bo to tudi osrednja tema razprav predsednikov vlad in držav članic. Sogovorniki so se dotaknili tudi razmer na območju držav Zahodnega Balkana, predvsem vprašanju določitve prihodnjega statusa Kosova.

Člani predsedstva EPP-ED so izrazili podporo slovenskemu predsedstvu ter izpostavili vprašanja, ki so po mnenju politične skupine še posebej aktualna v prvi polovici 2008. Poleg energetsko-okoljskega paketa so posebno pozornost namenili gospodarskim vprašanjem, predvsem konkurenčnosti, skrbi za mala in srednja podjetja ter vprašanju varnosti ter migracij.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 18.02.2008