Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

28.01.2008

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak v Bruslju odprl dvodnevno konferenco Slovenije kot predsedujoče ob trajnostnem energetskem tednu

Slovenski minister za gospodarstvo Andrej Vizjak in evropski komisar za energijo Andris Piebalgs

»Za ves prihodnji razvoj Evropske unije sta energija in energetika ključnega in usodnega pomena,« je ob odprtju dvodnevne konference Slovenije kot predsedujoče ob trajnostnem energetskem tednu v Bruslju povedal minister za gospodarstvo Andrej Vizjak.

Kot predsedujoči Svetu za promet, telekomunikacije in energijo je minister Andrej Vizjak konferenco, s katero se začenja trajnostni energetski teden, odprl skupaj s komisarji Andrisom Piebalgsom (energija), Stavrosom Dimasom (okolje), Janezom Potočnikom (znanost in raziskave), predsednico odbora Evropskega parlamenta za industrijo, raziskave in energetiko Angeliko Niebler in izvršnim direktorjem Mednarodne agencije za energetiko Nobuom Tanako.

Minister Vizjak je poudaril, da je pomembno, da dogodki tega tedna pokrivajo vsa energetska področja in da so na njih dejavni predstavniki vseh članic. »Dogodek je zanimiv širše v svetu, kar je dokaz, da Evropska unija deluje globalno,« je povedal predsedujoči minister.

Na trajnostnem energetskem tednu bo več kot 60 razstavljavcev predstavilo svoje delo in projekte na področju trajnostne energije. Minister Andrej Vizjak je poudaril, da postaja z združitvijo učinkov in usmerjenim delovanjem v energetiki uresničevanje ciljev velika priložnost in ne breme za vse, kar poganja gospodarstvo. Andrej Vizjak: »Skupno delovanje mora prispevati k zmanjševanju razlik med državami Evropske unije  ter med Evropsko unijo in sosednjimi regijami.«

Dr. Romana Jordan Cizelj je načrt SET pozdravila, saj "ponuja konkretne rešitve za doseganje zastavljenih okoljskih in energetskih ciljev." Po besedah poslanke nam lahko uspe le, če bodo tudi nacionalne politike sledile ukrepom na evropski ravni. "Slednje pa ni le odgovornost politike. Sodelovanje industrije in potrošnikov je pri uresničevanju evropskih ciljev nepogrešljivo."

Več o dogodku na: http://www.eusew.eu/ zunanja povezava

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.01.2008